Välkommen till BRF Lunds Södra 1

Sophantering och källsortering

Genom källsortering och återvinning utvinns användbar råvara och energi ur hushållets avfall. Detta ger stora miljövinster. Alla kan bidra till effektiv återvinning av material och energi genom att källsortera, det mesta av ditt hushållsavfall går att återvinna eller återanvända.

Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall under diskbänken. Avfallet lämnas i en gemensam miljöstation.

I miljöstationen sorteras förutom komposterbart och brännbart även tidningar, glas, pappersförpackningar, metallförpackningar och plastförpackningar.

För Lunds södra 1 finns underjordiska avfallsbehållare för restavfall och matavfall placerade utmed Revingegatan. Övriga kärl för källsortering finns utanför Lunds södra 2.
Rest- och matavfall ska slängas framför Lunds Södra 1 INTE Lunds Södra 2 eller Lunds Södra 3!

För miljöns skull är det viktigt att alla i föreningen hjälps åt att sortera sopor, dessutom minskar det föreningens kostnader för sophämtning.

Skulle någon avfallsbehållare vara full så att avfallet inte får plats är det förbjudet att lämna detta på trotoaren. Tag avfallet med hem igen och invänta att avfallsbehållaren töms.

Grovsopor som till exempel möbler eller större kartonger lämnas till någon av kommunens återvinningscentraler. För information om var din närmaste återvinningscentral finns och dess öppettider kontakta din kommun eller gå in på deras hemsida.