Välkommen till BRF Lunds Södra 1

Parkering

Parkeringsplatser finns främst i garage under fastigheten. Uthyrning av dessa platser sköts av bostadsrättsföreningen. Möjlighet att hyra plats utomhus i markplan (4 st) samt gästparkering (5 st) finns.
Förfrågan om parkeringsplats skickas till styrelsen.
(Parkeringsplatser upplåtes enbart till föreningens medlemmar och hyresgäster till föreningen)

Vi har även 6 st laddplatser i garaget.

Brf Lunds Södra 1 har under år 2018 installerat 3 laddboxar med totalt 6 uttag i källaren för föreningens medlemmar att använda till att ladda sina elektrifierade bilar.

Laddboxarna kan leverera upp till 7,4 kW/uttag.

För att kunna använda laddboxarna behövs ett signerat avtal samt ett "laddkort" till laddboxen.

Kontakta styrelsen om du är intresserad av en laddplats.
(Denna investering är delfinansierad av Naturvårdsverket.)

Debitering
Månadsavgiften för laddplatsen är 220 kr/mån* (Detta innebär även en reserverad P-plats vid laddstation).
För att få laddplats måste man ha en garageplats genom kön för detta.

Med laddkortet mäts den el man laddar med och debiteras** månadsvis. Utöver månadsavgiften får man alltså också betala för laddelen.
 
(*Med reservation för prisjustering)
(**Självkostnadspris)


Parkeringsföreskrifter Brf. Lunds Södra 1M

- Förhyrda platser i garage och markplan

De för uthyrning tillgängliga parkeringsplatserna i föreningens garage (45 platser) samt markerade öppna platser i markplan (4 platser) mellan Lunds Södra 1 och 2 får endast brukas av den som innehar hyresavtal med föreningen. Parkeringsplatserna i garaget samt på parkeringen i markplan är ospecificerade, vilket innebär att valfri ledig plats får tagas (undantag reserverade platser).

Vid parkering på ovan angivna platser ska ett parkeringstillstånd med bilens registreringsnummer angivet vara placerat väl synligt från bilens framruta. Parkeringstillståndet utfärdas av styrelsen för föreningen. Vid byte av bil eller om tillståndet har förkommit, ska styrelsen meddelas snarast, så att ett nytt parkeringstillstånd kan utfärdas. Med anledning av att tillverkningen av dessa tillstånd innebär en kostnad för föreningen är antalet kostnadsfria nya parkeringstillstånd begränsat till maximalt 1 per år. Parkeringstillstånd utöver detta faktureras med 150 kr per tillstånd, exklusive eventuella faktureringskostnader.

Om en medlem önskar hyra parkeringsplats i garage eller i markplan, ska denne kontakta styrelsen för upprättande av hyresavtal alternativt placering i kö om inga lediga platser finns för tillfället. Vardera typ av parkeringsplats har en separat kö. En medlem kan hyra flera parkeringsplatser.

- Besöksparkeringar

Föreningen innehar 5 öppna parkeringsplatser i markplan mellan Lunds Södra 1 och 2, vilka är avsedda för kortvarig parkering för besökare till medlemmar i föreningen. Dessa platser är enbart avsedda för besökare och får ej användas för parkering av boende i föreningen. Platserna är markerade med ”Lunds Södra 1 Besökande”. För bruk av dessa platser, ska ett parkeringstillstånd placeras väl synligt från bilens framruta. Parkeringstillståndet utfärdas av styrelsen för föreningen och innehåller angivelse av vilken lägenhet bilens innehavare besöker. Varje lägenhet har mottagit totalt 2 parkeringstillstånd för besökare.

- Övrig parkering

Utöver ovan angivna markerade parkeringsplatser, får parkering av fordon ej göras på föreningens fastighet.

-Kontrollavgifter

Vid överträdelse av dessa parkeringsföreskrifter kan föreningen, direkt eller via kontrakterat parkeringsbolag, uttaga en kontrollavgift enligt Lagen om kontrollavgift vid olovlig parkering.


Dessa parkeringsföreskrifter har beslutats av styrelsen för Brf. Lunds Södra 1 och gäller tills vidare.


Garaget är kamerabevakat